Блог
04.02.2022
Тепловой насос LG воздух-вода Therma V

ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ:

   • ЕКОНОМІЯ ВИТРАТ у порівнянні з газовою системою
   • ПРОСТОТА МОНТАЖУ
   • ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ
   • БЕЗПЕКА В ЕКСПЛУАТАЦІЇ
   • МОЖЛИВІСТЬ УСТАНОВЛЕННЯ ГВП у віддаленій місцевості

12.01.2022
Дорого і безглуздо: в яких місцях будинку не потрібна тепла підлога

Монтаж теплої підлоги потрібен далеко не у всіх приміщеннях будинку або квартири, серед таких місць комора, передпокій або підлога другого поверху, тепла підлога просто буде позбавлена ​​сенсу. Експерти перерахували, у яких випадках від цієї технології краще відмовитись.

Отзывы, жалобы и предложения
ТеплоАрсенал
Отзыв
2019-08-21 11:48:46
Получил хорошую консультацию, помогли с подборо ...

Анатолий Павлоград

Тепла підлога своїми руками: інструкція установки для різних покриттів

23.02.2021

Тепла підлога своїми руками: інструкція установки для різних покриттів

Опалення приміщень, засноване на технології теплої підлоги, набагато ефективніше, ніж опалення звичайними радіаторними батареями. Підігрів підлоги забезпечує приміщення нормальної циркуляцією повітря: тепле повітря знаходиться внизу, більш прохолодний - вище

Існує два варіанти прогрівання підлоги в будинку: електрична тепла підлога і водяна тепла підлога. Але електричний спосіб обігріву підлоги дуже витратний в експлуатації, тому водяний обігрів підлоги користується більшою популярністю.

 

Як організувати теплий водний підлогу в будинку

Щоб прогріти будинок за допомогою води, потрібно кілька труб. Вода буде циркулювати по системі, і прогрівати підлогу.

Суть полягає в тому, що потрібно укласти труби під покриття підлоги. Процес не найлегший, але будь-який бажаючий при бажанні зможе в ньому розібратися.

 

Яке приміщення підходить для монтажу теплої підлоги

Так як такий варіант опалення підлоги вимагає чималої кількості труб, в основному його встановлюють в будинках приватного сектора.

Увага! Багатоповерхові будинки не пристосовані до такого виду опалення. Керуюча компанія просто не дасть дозвіл на установку теплої підлоги від загального опалення, але новобудови в своїй масі оснащені системами як для радіаторного, так і для водяного опалення підлоги.

Щоб монтаж теплої підлоги пройшов вдало, потрібно вивчити всі нюанси цього процесу.

 

Температура провідника тепла

Щоб підлога була комфортної температури, температура води в батареях не повинна бути вище 45C. У цьому випадку саме підлогове покриття буде нагріватися до 28C.

Але в більшості випадків опалювальні системи видають мінімальну температуру порядку 65C. Тільки газові котли здатні підтримувати потрібний рівень температури. Вони ефективні саме при невисоких температурах.

Якщо використовуються інші системи опалення, то обов'язково потрібен вузол підмішування. У ньому до існуючої системи опалення додається охолоджуюча вода з зворотного трубопроводу.

Охолоджуючий ефект полягає в наступному: гаряча вода від котла потрапляє в термостатичний клапан, що відкриває додавання холодної води із зворотного трубопроводу при сильному підвищенні температури.

 

Як зробити теплу підлогу своїми руками: підводка

Існує дві технології, за якими проводиться фіксація труб:

  • Суха підводка. На мати з пінополістиролу або на дерев'яні пластини розкладаються смуги з металу з приготованими каналами для труб. Так тепло рівномірніше розподілиться при опаленні. Зверху настилається фанера або інші тверді матеріали. Якщо планується встановити теплі підлоги під плитку, то вся технологія залишається незмінною, тільки на ОСП або фанеру укладається плитка за допомогою спеціального клею.
  • Укладання в стяжку або «мокрий» варіант укладання труб. Для такої технології буде потрібно кілька шарів:​
  1. ​Утеплювач;
  2. Сітка або стрічки;
  3. Труби для теплої підлоги;
  4. Стяжка.

Покриття підлоги настилається після того, як стяжка схопиться. Можна під утеплювач покласти гідроізоляцію мул армуючої сітки. Демпферна стрічка повинна обов'язково використовуватися при монтажі підлоги. Її укладають там, де з'єднуються два контури, попередньо розкотивши її по всій площі. 

 

Яка система теплої підлоги краще?

Як зробити тепла підлога, і яку систему при цьому використовувати? Обидві системи мають і плюси, і мінуси. Варіант сухий укладання буде більш витратним, якщо купувати всі складові в готовому вигляді. Але їх маса значно менше і використовувати їх можна швидше. Стяжка ж має більшу масу, і не будь-який фундамент зможе її витримати. Тільки маючи фундамент із запасом, можна дозволити установку таким способом. При пошкодженнях труб, прокладених методом стяжки, буде дуже важко їх полагодити. Стяжку доведеться розбивати, а сам ремонт може послужити причиною псування поруч розташованих труб. Використовувати теплу підлогу в стягуванні можна тільки на 28-й день після укладання, адже бетон повинен набрати міцність. Майже місяць доведеться обходитися без підігріву. 

Якщо в будинку дерев'яна підлога, то стяжка і високі температури посприяють швидкому псуванню деревини. Потрібно вивчити всі вихідні дані будинки, щоб уникнути серйозних наслідків. Можливо, в деяких випадках краще вдатися до сухим технологіям. Тепла підлога в своєму будинку - відмінна ідея, яку можна здійснити, розібравшись в інформації про цей процес. Варто вивчити знайдені відомості, подивитися фото теплої підлоги в інтернеті, а також схеми трубопровідних систем для обігріву підлоги. 

 

Фото готових робіт монтаж теплої підлоги в Дніпрі

 

 

 

 

Рекомендуємо
Твердотопливный котел длительного горения Marten Comfort MC-12
36000.0 грн.
Купити
Твердотопливный котел Marten Base MB-12
17200.0 грн.
Купити
Электрический котел Tenko Эконом 4,5 кВт
4200.0 грн.
Купити
Котел Marten Praktik MP-15
28300.0 грн.
Купити
Тепловий насос LG Therma V HU091MR.U44/HN091MR.NK5 9 кВт
308200.0 грн.
Купити
Твердотопливный котёл БУРЖУЙ К-12 4мм
17100.0 грн.
Купити
Котел Tenko Smart 6_380 Grundfos с Wi Fi
26900.0 грн.
Купити
Электрический котел Tenko Премиум 6 кВт
15800.0 грн.
Купити